Fairytales are Camels**t .

on 25 January 2013
salam
 

As i just finished my study,  TIME is all i have. Waahh, hidup macam pwincess !! Bangun tido, makan, tengok tb, online, baca buku, tido balik.

So apa salah nya if i spend ma time for updating dis blog of mine ? So here it goes......

 FAIRYTALES sangat mengarut

So i found this fairytales book by Grimm brothers. Korang kenal kan Grimm brothers ? Cerita Cinderella, Rapunzel n Sleeping Beauty were created by them. Disney just sugar-coated cerita2 Grimm Brothers to " HAPPILY EVER AFTER .....! "

Duh..

Do u know that actually to fit into the glass slippers, the Cinderella's step sister potong diaorang punya betis ? POTONG !

Do u know that actually Rapunzel is raped by a man who is married until pregnant ? Bukan saved by prince ? Heheh

Do u know that actually in the end the little mermaid turned into BUBBLES because she doesnt have the heart to strike the blade into the prince's chest ?

HEHEHE. KEJAM GAK

Anyway aku nak summarized this one tale that i just read & laughed so loud sampai mak aku pukul peha suruh diam . Hua3 :-

Ada seorang perempuan yang sangat pemalas sehingga pada suatu hari mak dia pukul sampai dia meraung2. Kebetulan ada seorang pemaisuri menaiki Porsche sedang lalu di kawasan tersebut lalu bertanya , " Weyh, apsal kau pukul anak dara kau ? Dia hack facebook kau ke ?", tanya si pemaisuri.

" Bukan, tetapi dia terlampau rajin mengait benang sampai wa takde duit nak beli benang dah. Rajin woo ", bohong si ibu sebab malu ada anak dara pemalas.  Kagum dengan propa si ibu, pemaisuri berkata, " rajin ek ? Saya suka, saya suka. Mai la datang istana saya, banyak benang perlu dipintal ". So anak dara pemalas tu pun duduk dekat istana tu.

Sampai je di istana, pemaisuri bagi dia 3 bilik penuh dengan benang dan berkata, " Disebab kan kau sangat rajin, kau pintal la semua benang ni. Kalau kau dapat siapkan semua ni, aku nk kawin kn kau dengan Aaron Aziz. Eh salah, anak aku, si Putera Kacak ".


Hari pertama berlalu dengan si anak dara menangis sepanjang masa. " Eja benang pun aku tak tau, camne aku nak pintal !! ", akibat dia x pernah tolong mak dia dulu, sekarang dia langsung xtau pape. Sedang dia meraung2, lalu la 3 ahli sihir yang sangat hodoh:-

1) Ahli sihir 1st -  Tapak kaki yang sangat besar
2) Ahli sihir 2nd-  Lidah yang panjang terjelir2
3) Ahli sihir 3rd-   Mata yang sangat sepet

Ahli sihir tu tanya " Apsal kau? PMS ke ?? ". Lalu si anak dara cerita kan kesemua nya. Ketiga2 ahli sihir bersetuju untuk tolong si anak dara dengan syarat bagi ahli sihir ni duduk dekat meja VVIP on the wedding day. Anak dara dasar pemalas, so dia setuju saja.

Besok pemaisuri tengok, " Wah, kau memang menantu idaman! Malam ni gak aku kawen kan kau ! " . So malam tu pak pak gebung gebung gebung bunyi paluan kompang tanda si anak dara dah jadi bini putera tu. So seperti yang dijanjikan , ahli2 sihir tu duduk dekat meja VVIP. Putera tu tengok n tanya si bini baru, " Oh Honey madu, sape gerangan mereka? VVIP plak tu ? ". Lalu bini menjawab, " Oh diorang tu sume auntie2 belah bapak"

Terkesima dengan kehodohan tetamu VVIP, putera tu pegi meja diorang n tanya , " Apsal kaki kau besar sangat ? Apsal lidah kau terjelir2 ? Apsal mata kau sepet sangat ? " ( kuang ajo tanya direct lak tu )

Lalu jawab mereka,:-

1) Kaki aku besar sangat sebab lama sangat pijak mesin memintal benang
2) Lidah aku panjang sebab lama sangat jilat benang
3) Mata aku sepet sangat sebab lama sangat tengok benang

Lalu putera bepikir " Ni kalau bini aku pintal benang lama2, dari secantik Emma Stone bole jadi buruk macam Lord Voldemort ". Dan sedemikian la, si bini baru a.k.a pemalas dibanned daripada memintal benang selama2 nya dan dilayan seperti puteri. Dan hidup bahagia selama2 nya.....................




.........................................................................................................................................................

N aku tutup buku sambil ketawa berdekah2 sampai nak kuar anak tekak. Da heq ?? Bodo gila cerita ni. Dah la pemalas xnak tolong mak dia, tipu plak pemaisuri, guna taktik kotor nak kawen, then ending die hepi je. Mengong !! Sepatut nya ahli sihir tu bermadu dengan pemalas tu, sebab dioarang yang pintal benang. Cheh !
 
 
- Janji dapat dduk meja VVIP ye dok ?? -
 
Itu  saja. Ahaks.

Wassalam

1 side effects ?:

Ainun Sailah said...

hahahahaha ngek gileee XD

Post a Comment