Sebagai petunjuk .....

on 12 April 2015
Assalamualaikum

Quick update..bila tengok bangsa lain gaduh kan, seriously memang bersyukur gila2 aku ni Islam. Sebab dalam Islam dia dah ajar sabar, yang ujian datang kalau kita bersabar, dapat pahala...tentang bahaya and dosa fitnah, tentang jaga aib muka orang.

Bila datang ujian, kalau kita bersabar, pahala tinggi, and kita berjaya dengan ujian Allah. Kalau kita mati, kita syahid. Either way, Islam dah janji Muslim mesti menang.

Thats why Muslim ni sifat negotiate dia tinggi. Sifat sabar dan lembut, itu dah diajar dari kecil lagi.

So time2 camni memang aku bersyukur Allah pilih aku as a Muslim. Sebab Islam tu sememangnya PETUNJUK.

Petunjuk camne nak hidup,
Petunjuk camne nak jadi orang,
Petunjuk camne nak menang.

Insya Allah

=D

Wassalam


1 side effects ?:

Syafik Kamaluddin said...

yang penting harus sabar dalam apa jua cabaran yang kita akan lalui

Post a Comment